Glas

Achtergrond

Markt: komkommerprijs zakt in

De veilingprijzen voor komkommers gaan deze week flink omlaag naar rond de 10 cent.

De afgelopen week was er een met een vlotte doorstroming van komkommers. Aanbiedingen stimuleerden een soms wel wat schuchtere vraag. De producten zijn van goede kwaliteit en de productie na teeltwisselingen komen goed op gang. De prijzen begonnen al licht te dalen en die trend zet zich deze week versterkt door.

De prijzen voor de klok van ZON bewogen zich vorige week al van 32 naar 15 cent (sortering 40 krat), om deze week te zakken naar 13 cent maandag en 12 cent op dinsdag.

Vorig jaar om deze tijd piekten de komkommerprijzen juist tot bijna een euro per stuk. In 2018 was het eind juli, net als heel die maand, pet met prijzen die niet boven de 20 cent uitkwamen. Augustus bracht toen felle verbetering, zoals ook vorig jaar de prijzen in augustus goed te noemen waren.

Greenery en Belgische veilingen

Voor dezelfde sortering van 40 per krat verschilde de klokprijs bij The Greenery nauwelijks met de klok van ZON, met 15 cent dinsdag en 17 cent maandag. Op de Belgische veilingen zakte de komkommerprijs even diep of voor een enkele sortering zelfs nog ietsje dieper weg.

In lijn met de wet dat de telersprijs twee keer over de kop gaat, zijn komkommers dinsdag te koop bij AH en bij Jumbo voor 55 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.