Glas

Achtergrond laatste update:24 jul 2020

Markt: Komkommerprijs gedaald

De klokprijs van komkommer is afgelopen dagen gezakt.

In de eerste helft van deze maand trokken de komkommerprijzen aan. Richtprijzen bij 40‘ers voor de klok trokken aan van 26 cent naar 42 cent per stuk. Daarna zakte de klokprijs echter weg. Vandaag kwam de stuksprijs uit op 13 tot 21 cent. De 35‘ers werden afgelopen dagen zelfs voor prijzen van 8 tot 16 cent per stuk verhandeld. Geen beste start voor telers die deze week weer beginnen om de eerste vruchten van hun derde teelt of hogedraadteelt te snijden.

De huidige lage prijs ligt rond het niveau van prijzen in 2018 rond deze tijd. In dat jaar begon tegen eind juli wel een prijsstijging, van een dubbeltje per stuk richting boven de euro per stuk rond 25 augustus.

Vorig jaar waren rond deze dagen betere klokprijzen van 70 tot 80 cent per komkommer te zien. Tegen half augustus trad weer een dip op, waarbij de dagprijs nar 30 cent per stuk zakte.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 49 en 55 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.