Glas

Achtergrond

Markt: Prijs voor kropsla gaat omlaag

De klokprijzen van kropsla onder glas zijn deze week gezakt.

Eind vorige week waren dagprijzen bij glassla opgelopen naar net boven 30 cent per stuk voor de zwaardere kroppen. Deze week zakte de prijs echter weer terug, om vrijdag 3 juli onder een dubbeltje uit te komen voor de 44- en 47 kilo-sorteringen. Zwaardere kroppen haalden nog net 13 cent per stuk.

Prijspiek rond deze datum

Voorgaande jaren waren rond deze tijd kleine prijspieken te zien bij BelOrta. Vorig jaar werd daarbij 80 cent per krop even aangetikt en in 2018 waren zelfs richtprijzen rond € 1,20 per stuk waar te nemen. Ook na die pieken bleven richtprijzen rond de lijn van 50 cent per stuk bewegen.

AH en Jumbo bieden kropsla aan voor 59 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor sla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.