Glas

Achtergrond laatste update:4 jun 2020

Markt: Slaprijzen naar lager niveau

De klokprijzen van glassla zijn vorige week gedaald.

Op 22 mei zaten de klokprijzen van kropsla uit de kas nog op ongeveer 62 cent per stuk voor 44 en 47 kilo per100 stuks. Vorige week viel de prijs terug naar rond de 10 cent. Eind van die week 22 trad bij BelOrta herstel op naar bijna 30 cent per stuk voor de 44 kilo sortering en 43 cent voor kroppen van 500 gram. Maar deze week weet die stijging zich niet te handhaven, en worden weer prijzen van 16 en 28 cent gemeld (47 kilo sla).

Terug naar lagere prijsniveaus

Kropslaprijzen voor de klok volgden in april en mei in grote lijnen een vergelijkbare trend als in 2018, toen dagprijzen op een duidelijk hoger prijsniveau zaten dan vorig jaar. Maar met de bovengenoemde prijsdaling na 22 mei vielen klokprijzen ineens terug naar die lagere prijzen van vorig jaar.

AH en Jumbo bieden op hun websites kropsla aan voor 59 en 65 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.