Glas

Achtergrond

Markt: Prijs vleestomaten krabbelt op

De klokprijs bij vleestomaten is de laatste tijd iets opgelopen.

Vanaf eind maart is de klokprijs van vleestomaten gemiddeld genomen steeds gezakt. In de derde week van mei kwam die rond 20 cent per kilo uit. Daarna trokken de prijzen weer aan. Gisteren kwam de richtprijs voor de klok uit op 46 cent per kilo bij BelOrta.

Vergelijkbare trend met vorig jaar

De prijsdaling tot ver in mei, een dieptepunt, en het herstel daarna volgen de tendens van vorig jaar. Toen vlakte de prijs af in de komende weken, om daarna vanaf de eerste week van juli verder door te trekken naar eventjes een piekje van € 1,50 eind juli.

In 2018 verliep de prijsvorming iets grilliger, met dalen rond 25 cent en pieken van ongeveer 85 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.