Glas

Achtergrond

Markt: Prijs rode paprika stijgt niet

De klokprijs van rode paprika rond deze datum is lager dan afgelopen jaren.

Waar gele en groene paprika’s redelijk in lijn met voorgaande jaren wat prijsstijgingen lieten zien in de afgelopen periode, blijft de klokprijs bij rode paprika’s de laatste dagen onder het prijsniveau van 2018 en 2019.

Na half mei begonnen klokprijzen bij rood voorgaande jaren aan te trekken. In 2018 tot een kortstondige piek van boven de € 3 per kilo bij de 221/261-sortering bij ZON Fruit & Vegetables.

Lees verder onder de grafiek.

Vlakke prijsvorming

Dit jaar bewoog de klokprijs begin juni even richting € 1,40 voor de grovere sorteringen, maar daarna vlakte die weer af naar ongeveer € 1,20 per kilo. Ook vandaag, 9 juni, werden klok-richtprijzen van € 1,12 en € 1,19 per kilo gemeld.

Veilingprijzen bij rode paprika op Spaanse veilingen in het Spaanse Almería lieten tot eind vorige week een stijgende tendens zien, waarbij die tussen half mei en 5 juni opliep van 60 cent naar ongeveer een euro per kilo.

AH en Jumbo bieden rode paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.