Glas

Achtergrond

Markt: Prijs paprika gedaald

Klokprijzen bij rode paprika lagen afgelopen periode lager dan voorgaande jaren.

Vandaag kwam de richtprijs van rode paprika’s voor de klok uit op 0,96 per kilo (221/261-sortering). Dat is lager dan de afgelopen week, toen de veilingprijs net boven de euro per kilo zat. De prijzen van de afgelopen dagen komen eindelijk rond het niveau uit van de dagprijzen in 2018 op dezelfde data. Vanaf half mei liggen ze al onder het niveau van twee jaar geleden.

Betere prijzen in 2019

Nog veel groter is het verschil met vorig jaar, toen klokprijzen van rode paprika’s (221/261) tussen begin juni en eind juni opliepen van € 1,70 per kilo naar € 2,90 per kilo. Daarna vielen de prijzen echter snel terug naar niveaus rond de € 1,20 per kilo, een paar dubbeltjes per kilo boven de prijzen van 2018.

Op Spaanse veilingen in Almería vielen de prijzen in het rode paprika-segment gedurende de afgelopen week terug van 72 naar 31 cent per kilo. Gisteren stegen ze weer naar 54 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden rode paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.