Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs blijft op niveau

De komkommerprijzen die een week geleden stegen, blijven op het hogere prijsniveau hangen.

Komkommerklokprijzen die na de eerste week van juli soms nog rond een bedroevend dubbeltje per stuk zaten, stegen daarna naar ongeveer 40 cent per komkommer op 18 juni (40’ers bij The Greenery). Hoewel de prijzen daarna weer inzakten naar 30 cent, wisten ze zich toch redelijk te handhaven. Vrijdag 26 juni kwam de richtprijs voor de klok uit op 43 cent per stuk.

Piekje vorig jaar

Voorgaande jaren was eind juni een prijsstijging waar te nemen. In 2018 bleef die steken op 36 cent per stuk. Vorig jaar ging de klokprijs voor 400 grams vruchten bij de overgang tussen juni en juli zelfs nog heel eventjes naar een stukprijs van bijna 60 cent.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería kwam de veilingprijs donderdag 25 juni uit op 24 cent per kilo, waar ze een week daarvoor nog 10 cent of minder per kilo opbrachten. Daarmee zijn de prijsschommelingen op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar tegen het eind van het Spaanse teeltseizoen.

AH biedt komkommers aan voor 49 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.