Glas

Achtergrond

Markt: tomatenprijs aangetrokken

Na een forse prijsval stijgt de klokprijs bij grove trostomaten deze week weer iets.

De onstabiele marktsituatie gaf anderhalve week geleden heel even piekprijzen voor de klok weer, tot soms zelfs rond de € 2,50 per kilo. Daarna vielen de dagprijzen terug, om eind vorige week tussen 60 en 80 cent per kilo uit te komen.

Aantrekkende prijs

Dinsdag 31 maart kwam er een eind aan de prijsval. De richtprijzen trokken weer aan naar € 1,10 per kilo. Woensdag 1 april gaat er wel weer10 cent vanaf. Op Spaanse veilingen in Almería is de prijsfluctuatie geringer, maar de tendens is identiek. Tussen 17 en 30 maart viel de prijs weg van € 1 naar 43 cent per kilo, om dinsdag 31 maart weer aan te trekken naar 65 cent.

Afgelopen jaren dalende prijzen

De prijzen rond deze datum komen redelijk in de buurt van het niveau van de voorgaande jaren, ergens tussen € 1,20 en € 1,40 per kilo. Afgelopen jaren begon in deze periode een doorgaande prijsdaling op gang te komen, die doorliep tot begin juni. Klokprijzen eindigden vaak net boven de 20 cent per kilo.

Jumbo en Albert Heijn bieden trostomaten op hun websites aan voor € 1,98 en € 2,39 per tros van vijf stuks. Eerstgenoemde prijs komt volgens de Jumbo-website overeen met € 3,96 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen

Of registreer je om te kunnen reageren.