Glas

Achtergrond

Markt: Supers stellen prijzen glasgroente bij

Met een aantal gerichte prijsveranderingen kiezen supermarkten ervoor de marktontwikkeling te volgen in deze coronacrisis.

Woensdag 8 april werd duidelijk dat de winkelprijzen voor aubergine zijn verhoogd, net als voor paprikamix. Ook voor losse tomaten zijn de prijzen vlak voor het weekend stevig verhoogd.

Bij de tomaten was de prijsstijging het duidelijkst. Zowel Jumbo als Albert Heijn bracht het basisproduct verpakte losse tomaten (500 gram) € 0,20 omhoog. Per kilo is de verhoging € 0,40. Ook op de tomatenmarkt is rond het weekend sprake geweest van hoge prijzen en lijkt daarmee een weerspiegeling.

Hoge dagmarktprijzen weerspiegeld in paprikamixen

Woensdag verhoogde Albert Heijn de prijs voor paprikamix van € 1,69 naar € 1,85. Andere winkels deden dat ook al. De prijs voor rode paprika is veel stabieler in de winkel, wat mogelijk verklaard wordt door het aantal vaste contracten met een langere looptijd. De dagmarkt voor paprika kent zeer hoge prijzen op dit moment. Dat is zichtbaar in de prijs voor de paprikamixen.

Bij aubergine verhoogden Albert Heijn, Jumbo en Dekamarkt de prijzen met € 0,04 tot € 0,10 per stuk, blijkt uit gegevens van Supermarktscanner. Ook dit komt overeen met de hoge prijzen op de dagmarkt op dit moment.

Goedkopere komkommers

Voor komkommer blijven de prijzen laag, maar prijsverschillen zijn groot tussen winkels. Zo is de winkelprijs bij Vomar € 0,89 per stuk, terwijl Plus op € 0,55 blijft verkopen in deze moeilijke afzetmarkt. Albert Heijn verlaagde de prijs voor buitenbeentjes komkommer naar € 1,09 per drie kromme komkommers. Dat was € 1,39.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.