Doorgaan naar artikel

Markt: Paprikaprijs trekt aan

Vrijdag 3 april trokken de klokprijzen voor gele paprika’s weer aan.

Evenals andere producten fluctueren marktprijzen van paprika heftiger dan normaal door de coronacrisis. Met net na half maart een piek naar rond de € 3,40 per kilo voor de klok, gevolgd door een dip rond 24 maart waarbij er twee euro of nog meer van de voornoemde prijs afging.

Daarna trokken de prijzen van gele paprika’s weer aan. Afgelopen dinsdag waren klok-richtprijzen te zien tussen € 2,60 en € 3,20 per kilo voor de grovere sorteringen. Vandaag (3 april) lagen de klokprijzen opnieuw op hetzelfde prijsniveau, met ertussen nog even een dipje waarin gele paprika’s een paar dubbeltjes goedkoper weggingen.

Ook in Spanje oplopende prijzen

Spaanse gele paprika’s bewogen met de trends mee, al gebeurde dat op minder explosief en lager prijsniveau. Tussen 27 maart en gisteren trok de veilingprijs in Spanje aan van € 0,77 naar € 1,64 per kilo.

Voorgaande twee jaren bouwde de klokprijs in deze periode af naar 80 cent tot € 1,50 per kilo op 12 april, om dan te stijgen richting een piek in de eerste weken van mei. Een piek die vorig jaar zelfs heel eventjes hoog opliep, naar klokprijzen boven de € 4,00 per kilo.

Jumbo en AH bieden trostomaten op hun websites aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin