Glas

Achtergrond

Markt: Lage prijzen voor glassla

Dagprijzen van kropsla hebben moeite om uit een prijsdal te kruipen.

Na 19 maart maakt kropsla onder glas voor de klok een prijsval mee. Middenprijzen van bijna 50 tot 60 cent per krop op Belgische veilingen zakten terug naar slechts 8 cent dinsdag 24 maart. Toen was er een kentering, de prijzen trokken voorzichtig weer wat aan. Donderdag kropen de prijzen voor de zwaardere sorteringen weer naar 16 tot 18 cent per stuk. Vrijdag 27 maart moest daar al weer wat op ingeleverd worden.

Klim uit dal

Voorgaande jaren was tegen deze datum eveneens sprake van een dieptepunt in de sla-prijzen. In de komende weken trokken ze weer aan, richting een prijspiek rond half april. Vorig jaar naar 40 cent per krop voor 44 kilo sla bij BelOrta, in 2018 zelfs nog heel even naar € 1 per krop.

Jumbo en AH bieden kropsla op hun websites aan voor 55 en 65 cent per stuk. Vorig jaar lagen ze rond deze tijd 10 tot 15 cent duurder in de schappen.

Stel zelf prijsgrafieken voor sla samen op GFactueel .nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.