Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs naar dieptepunt

Vandaag was in België een verdere daling in de klokprijzen bij aubergine te zien.

Afgelopen periode was er al een forse prijsval bij aubergine. Op 18 maart piekten aubergine-richtprijzen voor de klok nog naar € 1,50 tot € 2,50 per kilo voor de 300-sortering. Op woensdag 25 maart eindigden dagprijzen voor de meeste sorteringen rond de 19 cent, al werden in België ook middenprijzen voor de klok van 15 en 16 cent per kilo gemeld. Daarmee trokken de Nederlandse prijzen net weer ietsje aan ten opzichte van 24 maart, met 7 tot 12 cent per kilo erbij. Belgische kiloprijzen voor de klok daalden juist nog even verder, met een afname van 3 tot 11 cent.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería daalde de aubergineprijs vorige week stapsgewijs van € 1,15 naar 32 cent per kilo. Maandag trok dat weer aan naar 51 cent, om vandaag op een veilingprijs van 47 cent per kilo te eindigen.

Normaliter gestage daling

Voorgaande twee jaren waren de klokprijzen in deze periode gestaag aan het dalen, richting 35 tot 50 cent per kilo eind maart. Een heel contrast met de huidige grillige prijsvorming rond de coronacrisis.

Jumbo biedt aubergines op haar website aan voor 65 cent per stuk. AH voor 75 cent, maar wel met een actie van twee stuks voor 99 cent.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergines samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.