Glas

Achtergrond

Markt: Slaprijzen wachten op stijging

Huidige prijzen blijven de fluctuerende (gemiddeld stijgende) klokprijzen van twee jaar geleden volgen.

In de maand oktober volgden glassla-klokprijzen de tendens van vorig jaar, met een stijging van tegen de 20 cent per krop begin oktober naar 80 cent per stuk eind oktober. Waar de kropsla-prijzen toen vorig jaar nog even een week lang verder doortrokken, naar ruim boven de euro per krop, vielen ze dit jaar begin november al terug naar de lagere prijsniveaus van 2018.

Prijsstijging tweede helft december

Vanaf 30 cent per kilo, aan het begin van de tweede week van november, blijven de huidige prijzen de sterk fluctuerende (maar gemiddeld stijgende) klokprijzen van twee jaar geleden volgen. Als dit doorzet, zouden prijzen richting het eind van de maand december ook weer eventjes richting een euro per stuk kunnen oplopen.

Minder betaald dan afgelopen jaren

Afgelopen week stegen kropsla prijzen (44 kilo bij Belorta) van 40 naar 60 cent. Gisteren werd een richtprijs gemeld van 54 cent per krop, nog altijd lager dan het prijsniveau in de voorgaande jaren rond deze datum.

AH en Jumbo bieden kropsla aan voor 79 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.