Glas

Achtergrond

Markt: Prijsstijging komkommer stagneert

De klokprijs van komkommers steeg deze week niet verder door.

Vanaf half november was er sprake van een prijsstijging bij komkommers voor de klok, van bijna 15 cent naar tegen de 35 cent per stuk bij The Greenery rond 26 november. Ook bij BerlOrta viel zo’n flinke toename in prijs waar te nemen.

Deze week stagneerden de prijzen echter. Vandaag kwam die weer uit rond 33 cent per stuk voor belichte komkommers bij The Greenery. De prijzen van de laatste weken liggen onder het prijsniveaus van de afgelopen twee jaren.

Prijsstijging bij Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería is een omgekeerde trend in de komkommerprijzen te zien, met juist een prijsstijging. Daar lagen de prijzen vorige week op 12 cent per kilo. Eind vorige week trokken de klokprijzen aan. Maandag werd een middenprijs van 30 cent per kilo gemeld, gisteren was dat 25 cent per kilo.

Bij veiling ZON liep de verkoopprijs van Spaanse komkommers deze week wel af, in lijn met het Nederlandse aanbod. Vandaag kwam de richtprijs uit op 15 cent per stuk voor Spaanse 40ers, waar dat eind vorige week nog het dubbele was.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.