Glas

Achtergrond

Markt: Stabiele komkommerprijzen

Komkommerprijzen blijven in deze teeltfase op een vrij stabiel prijsniveau.

Na de prijspiek tegen half oktober vielen klokprijzen bij komkommer snel weg. Na die tijd blijven ze op een redelijk gelijkmatig prijsniveau hangen. Al langere tijd schommelen de klokprijzen bij 35ers rond de 40 cent per stuk, en die van 40ers rond 45 cent per komkommer. Dat is nog altijd 10 tot 20 cent boven het prijsniveau van vorig jaar.

Op Spaanse veilingen in Almería is eveneens een prijsval te zien vanaf half oktober. Toen werden nog hoge prijzen van € 1,25 per kilo gemeld. In een doorgaande schuine lijn is dat inmiddels afgezakt naar ongeveer 50 cent per kilo, wat weer in lijn ligt met wat vorig werd betaalde.

AH en Jumbo bieden komkommers op hun website aan voor 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.