Glas

Achtergrond

Markt: Lage klokprijzen voor komkommer

Komkommer klokprijzen zijn afgelopen dagen flink weggezakt.

Voor telers met zwaar belichte echte winterteelten is het te hopen dat ze aantrekkelijke contracten hebben afgesloten, want klokprijzen voor belicht product vallen nog tegen. Bij The Greenery werden begin vorige week nog klokprijzen gemeld van 40 tot 54 cent per stuk voor de 40‘ers, maar eind van de week was dat teruggezakt naar 12 tot 22 cent. De belichte 35‘ers zagen de dagprijzen gedurende week 46 teruglopen van ongeveer 42 cent naar tussen de 12 en 20 cent.

Onder prijsniveau 2019

Ook vandaag bleven klokprijzen beperkt met 15 tot 23 cent voor de 400 grams vruchten en 12 tot 14 cent voor de 350 grams komkommers. De meest recente komkommerprijzen duiken onder het niveau van vorig jaar, toen rond dezelfde datum nog het dubbele werd betaald, met ongeveer 30 cent per stuk voor 35‘ers. Rond deze tijd begonnen klokprijzen vorig jaar nog aan te trekken, om tegen eind november richting 45 cent per stuk uit te komen.

Spaanse komkommers

Spaanse komkommertelers in Almería zagen hun veilingprijzen binnen een maand aflopen van rond de € 1,10 per kilo naar 17 cent per kilo eind vorige week. Op veiling ZON werden vorige week Spaanse komkommers verkocht voor klokprijzen van ongeveer 17 cent per stuk. Vandaag was dat nog maar 14 cent per stuk.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 75 cent per stuk op hun websites.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.