Glas

Achtergrond

Markt: Geen prijsherstel op vrijdagveiling Spanje

Prijsdruk voor Spaanse komkommer en aubergine nam verder toe vrijdag, andere opbrengsten stabiliseerden. Dat blijkt uit de prijsoverzichten van Spaanse veilingen vrijdag 20 november.

De komkommerprijzen zakken door het ijs met veilprijzen van € 0,12 per kilo. Vorig jaar was een prijs van € 0,55 gewoon. De marktmaatregelen werken vooralsnog niet. In Nederland is veel Spaans product aanwezig door deze marktsituatie, getuige acties bij Aldi en Coop met 2 voor € 1. Albert Heijn start maandag een actie met Spaanse komkommers van 2 voor € 1,25. Nu ligt de prijs nog op € 0,75 per stuk.

Ook bij aubergine is sprake van prijsdruk. Dat is op de grootste Europese markten voelbaar. Zo is de groothandelsprijs op Franse markten van circa € 1,25 per kilo de helft van het niveau van vorig jaar.

De inzinking van met name deze prijzen volgt op een goede start van het seizoen en een warme periode die de huidige teelt aanwakkert. Niet alle Europese markten zijn volledig te beleveren vanwege de gedeeltelijke lockdowns en horecasluitingen in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.