Glas

Achtergrond

Markt: Stijgende prijzen glassla

De klokprijzen bij sla uit de kas zijn deze maand aan een opwaartse beweging bezig.

Eind september kwam de richtprijs bij glassla voor de klok nog uit op net boven de 20 cent per stuk, voor 440 en 470 grams kroppen bij BelOrta. Vanaf begin oktober zette een prijsstijging in. Eind vorige week kwam die stijgende lijn uit op 55 cent per krop. Deze week worden klokprijzen van boven de 70 cent per stuk gemeld.

Vergelijkbare trend met 2019

De huidige prijsstijging ligt helemaal in lijn met de tendens van vorig jaar in dezelfde periode. Toen steeg de prijs zelfs door naar een piek van boven de euro per stuk rond eind oktober. In 2018 begon de prijsstijging later. Die kwam pas 25 oktober op gang. Een maand later werden ook toen stuksprijzen van boven de euro gerealiseerd.

Jumbo en AH bieden kropsla aan voor 75 en 79 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor sla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.