Glas

Achtergrond

Markt: Piek komkommerprijs voorbij

De klokprijzen van komkommer dalen weer na een piek in de prijsvorming.

Afgelopen periode lieten dagprijzen van komkommer een groei naar een buitengewone piek zien. Bij The Greenery werden eergisteren zelfs dagprijzen van boven een euro per stuk gemeld. Eergisteren kwamen ook de 35‘ers bijna aan die waarde.

Daarna viel de prijs echter terug. Vandaag kwam die voor de 400-grams vruchten bij The Greenery weer uit op 60 cent per stuk. Voor 35‘ers was dat een stuksprijs van 48 cent. Bij ZON kwam het kantelpunt net eerder. Daar zakte de klokprijs bij 40‘ers na 9 oktober, toen ze nog bijna 90 cent deden, alweer. Om vandaag op 58 cent per stuk uit te komen.

Op Spaanse veilingen in Almería zaten komkommer klokprijzen gisteren nog steeds op een hoog prijsniveau van een euro per kilo, waar ze begin vorige week nog 33 cent deden.

Klokprijzen nog boven de prijs van voorgaande jaren

Ondanks de daling zitten klokprijzen nog altijd ruim boven het prijsniveau van afgelopen jaren rond deze datum. Toen schommelde de prijs rond de 40 cent per stuk. Vorig jaar liep dat met een maximum van ongeveer 50 cent richting het einde van de teelt. In 2018 was half november nog heel eventjes een prijspiekje tussendoor waar te nemen, waar geveilde komkommers rond de 70 cent per stuk opbrachten.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 59 en 69 cent per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.