Glas

Achtergrond

Markt: Paprikaprijzen trekken aan

Deze week is de prijs van rode paprika’s gaan stijgen.

Vanaf 21 september, toen klokprijzen rode paprika tussen de € 1,43 en € 1,78 per kilo lagen voor de grovere sorteringen, gingen de paprikaprijzen naar beneden. Begin deze week resulteerde dat in richtprijzen voor de klok van rond de 70 cent per kilo.

Afgelopen dagen trok de prijs aan, naar € 1,05 tot € 1,09 vandaag. Op Spaanse veilingen in Almeriá lagen veilingprijzen de afgelopen dagen rond de 55 cent per kilo voor rode paprika.

Prijsomslag

Het is even afwachten wat de prijzen de komende tijd gaan doen. Voorgaande jaren was eveneens een positieve prijsomslag rond deze tijd waar te nemen. Toen was die kentering vrij definitief van aard, en begonnen klokprijzen richting het einde van het teeltseizoen aan te trekken.

AH en Jumbo bieden rode paprika’s aan voor een consumentenprijs van 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.