Glas

Achtergrond laatste update:27 okt 2020

Markt: Paprika wacht op prijsstijging

Voorgaande jaren begonnen paprikaprijzen vanaf deze tijd aan te trekken richting het einde van de teelt.

Afgelopen jaren zaten paprikaprijzen in deze week tussen de 50 en 70 cent per kilo voor het rode segment, om daarna richting het einde van de teelt nog eventjes aan te rekken naar rond de € 1,50 na half november. Bij geel bleven prijzen in de allerlaatste teeltfase bij € 1,30 per kilo steken.

Gisteren zaten prijzen voor rode paprika’s rond 70 cent per kilo. Vandaag daalden ze verder naar zo’n 60 cent per kilo. Spaanse paprika’s op veilingen in Almería brachten afgelopen tijd rond de 65 cent (geel) en 70 cent (rood) per kilo op.

Albert Heijn en Jumbo bieden paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Grafieken

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.