Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs schiet omhoog

De klokprijs bij komkommer steeg deze week flink.

Eind vorige week schommelden de dagprijzen komkommer nog rond de 40 cent per stuk. Deze week trokken ze aan, om vandaag, donderdag 8 oktober, naar 83 cent per stuk door te stoten bij The Greenery. De 35-ers zaten daar zo’n 7 cent in prijs onder. Geluiden uit de markt geven aan dat er minder geoogst gaat worden.

Op Spaanse veilingen in Almería liepen klokprijzen voor komkommers gisteren op naar 54 cent per kilo, nadat ze ruim een week op een kiloprijs van 30 tot 33 cent zaten.

Betere prijsvorming

Met de huidige veilingprijzen ligt het prijsniveau flink boven dat van de afgelopen jaren rond dezelfde datum. Toen brachten ze tussen de 30 en 40 cent per stuk op. De eerste drie weken van september was de prijsvorming dit jaar ook al stukken beter dan in 2018 en 2019.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor een consumentenprijs van 69 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.