Glas

Achtergrond

Markt: Slaprijs stijgt

De klokprijs voor glassla liet afgelopen periode een stijgende tendens zien.

Rond 9 januari kwamen klok-richtprijzen voor kropsla uit de kas nog uit op 28 en 31 cent per krop voor de 37 kilo- en de 39 kilo-sortering. Inmiddels liggen de prijzen op 60 en 84 cent per stuk. Zwaardere kroppen werden in dezelfde periode ook bijna 20 cent duurder.

Goedkoper dan vorig jaar

Vorig jaar was rond 9 januari een vergelijkbare prijsdip te zien, gevolgd door een prijsstijging in deze periode. Alleen lagen de prijzen toen op een duidelijk hoger niveau. Glassla bracht toen per krop 50 tot 60 cent meer op. Januari 2018 kwam het prijspeil wel redelijk overeen met dit jaar.

Jumbo en AH bieden kropsla aan voor 75 en 76 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.