Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs is gestegen

De klokprijs bij komkommer is de afgelopen periode opgelopen.

Half december lag de richtprijs van komkommers voor de klok nog op 30 cent per stuk voor de 40’ers bij The Greenery. Daarna trokken prijzen aan. Eind vorige week kwam de stuksprijs uit rond 80 cent. Vorig jaar was een vergelijkbare prijsstijging te zien over dezelfde periode, alleen begonnen de klokprijzen toen pas begin januari echt aan te trekken.

De klok-richtprijs rond 80 cent per kilo op 10 januari vorig jaar bleek een prijspiek, gevolgd door een dalende tendens die eind januari bij 36 cent per stuk eindigde. Het is afwachten of het dit jaar ook zo’n piek betreft. De vandaag weer met 4 cent per stuk gedaalde prijs zou een signaal kunnen zijn voor zo’n vergelijkbare prijskentering.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 69 en 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.