Glas

Achtergrond

Markt: Sla wordt goedkoper

Deze week zijn klokprijzen voor kropsla onder glas gedaald.

Vanaf half augustus begonnen glasslaprijzen gemiddeld genomen te stijgen, vanaf een prijsniveau van net onder 50 cent per krop. Eind augustus resulteerde dat in richtprijzen voor de klok van € 0,98 tot € 1,18 per krop voor de zwaardere sorteringen.

Deze week vielen de prijzen echter terug. Dinsdag 3 september kwamen klokprijzen van 47 kilo sla uit op bijna 65 cent per krop. De laatste dagen lijkt weer wat remming op de prijsdaling te komen en werd afgesloten met rond 70 cent per krop.

Tegenovergestelde prijslijn

De prijstendens in de afgelopen periode is tegenovergesteld aan die van vorig jaar. Toen zakten prijzen vanaf een piek rond begin juli, van boven € 1 per krop, steeds verder naar beneden. Dit jaar begonnen ze begin juli daarentegen juist laag, om eind augustus naar de bovengenoemde piek van boven € 1 toe te groeien.

In 2017 wisten klokprijzen in dezelfde periode niet echt op te klimmen. Hogere prijsniveaus bleven toen beperkt tot 37 en 48 cent per krop.

In de komende maanden bleef de prijs afgelopen jaren ergens tussen de 25 en 50 cent schommelen.

Jumbo en AH bieden kropjes sla aan voor 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken van kropsla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.