Glas

Achtergrond

Markt: Rode paprika goedkoop

Paprika klokprijzen zitten op een laag prijsniveau.

Dagprijzen voor rode paprika volgen al een poosje een vergelijkbare trend met vorig jaar. Begin augustus begonnen de prijzen toen op te lopen richting een prijspiek begin september. Vorige maand liep de klokprijs op naar € 2,60 per kilo. Vorig jaar was dat nog iets hoger.

Prijsdal

Daarna zakten de prijzen weer in. Vandaag (27 september) zaten richtprijzen voor de klok op 50 cent per kilo voor de 221/261-sortering. Vorig jaar was dat rond deze datum niet veel beter. Toen trokken de prijzen nog wel weer aan richting een prijspiekje van € 1,50 per kilo net na half oktober. In 2017 lagen de klokprijzen in deze periode, tot half oktober, iets hoger dan vorig jaar.

Jumbo en Albert Heijn bieden rode paprika aan voor 99 cent per stuk, volgens de AH-website omgerekend € 3,96 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.