Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs krabbelt iets op

Na een periode van prijsdaling trekken de komkommerprijzen weer iets aan.

Op 23 augustus zaten de klokprijzen van komkommer op 82 cent per stuk voor de 40‘ers. Voor de sortering 35‘ers lagen ze tussen de 62 en 64 cent per stuk. Vanaf die datum bleven de prijzen dalen. Rond 12 september kwamen ze net onder de 10 cent per komkommer uit. Gezien de producties ontstaat de indruk dat de dreigende komst van Spaans product meer van invloed is op de lage prijzen dan een overaanbod. Deze week proberen de klokprijzen weer wat uit het dal te klimmen. Vandaag werd een richtprijs van 24 cent per kilo voor de 40‘ers gemeld.

Vergelijkbaar vorig jaar

De bovengenoemde prijspiek en opvolgende prijsval zijn overeenkomstig de tendens van vorig jaar in dezelfde periode. Alleen ligt het prijsniveau van dit jaar steeds iets onder dat van 2018. Maar het is nog altijd beter dan in 2017, toen een piek maar net boven de 31 cent per stuk wist uit te komen voor 40‘ers. Vorig jaar trokken prijzen richting eind september nog eventjes aan naar 55 cent.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken van komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.