Glas

Achtergrond

Markt: Gele glascourgettes duurder

Klokprijzen van gele courgettes onder glas zijn de afgelopen weken gestegen.

Op 26 augustus werd voor de klok nog een richtprijs van 22 cent per courgette betaald voor de klok. Vanaf dat moment zijn prijzen gaan stijgen. Vandaag werd een prijs van 99 cent per stuk gemeld voor de x14 sortering. Vorig jaar kwamen klokprijzen na een maand stijging uit op een piek van net boven de euro per stuk. Daarna vielen de prijzen weer terug.

Aantrekkende markt

In beide voorgaande jaren zat de dagprijs rond half september op circa 35 cent per stuk. Vanaf die tijd begon de prijs aan te trekken. Met de nodige flinke prijsschommelingen was die begin november op anderhalve euro per stuk uitgekomen.

Jumbo en AH bieden gele courgettes op hun websites aan voor € 0,79 en € 1,29 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.