Glas

Achtergrond

Markt: Dalende komkommerprijs

Na een prijspiek zijn klokprijzen bij komkommer weer aan het dalen.

Begin augustus ontstond een prijspiek bij komkommers voor de klok. De sortering 40ers bracht een richtprijs van 70 tot 80 cent per stuk op, met op BelOrta zelfs een uitschieter naar 96 cent per stuk. De 35ers zaten rond de 60 cent per stuk. De landelijke aanvoer was gering. Het oosten van het land kampte het zwaarst met gevolgen van de extreme hitte.

Prijsdaling

Deze week zakten de klok-richtprijzen. Gisteren kwamen die uit op ongeveer 42 cent per stuk voor 40ers en net boven de 30 cent voor 35ers. Daarmee zijn de prijzen gezakt onder de prijsdip van eind juli, toen de klokprijzen nog zo’n 15 cent hoger dan nu waren.

Prijspiek

Vorig jaar vond eveneens een prijspiek plaats, al kwam die wat later: rond 24 augustus. Klokprijzen kwamen toen zelfs even boven een euro per stuk uit. De prijsopbouw naar die piek duurde een maand, en begon rond 24 juli toen komkommer-klokprijzen nog slechts 12 cent waren.

In 2017 was de prijsvorming in augustus slechter, en kwamen komkommers op piekmomenten nauwelijks boven de 30 cent per stuk uit.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 79 en 89 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.