Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijzen vlakken af

Na een prijsstijging stabiliseren klokprijzen van aubergine zich.

Half augustus zaten klokprijzen bij aubergine nog rond de 75 cent per kilo. Daarna zette een prijsstijging in, die 21 augustus uitkwam tussen de € 1,50 en 2 euro per kilo. Daarna vlakte de klokprijs af. Vandaag worden nog steeds prijzen van € 1,50 tot € 1,60 per kilo gemeld voor de grovere sorteringen.

Richting prijspiek

Als de prijstendens van de afgelopen 2 jaren gevolgd zou worden, zou de prijs nu nog even verder moeten doorstijgen. In 2017 en 2018 stegen de prijzen in deze periode vanaf begin augustus, zij het soms met de nodige schommelingen, tot een niveau van 2,5 euro na de eerste week van september.

Na die piek ging de prijsvorming weer neerwaarts. In beide voorgaande jaren bleven prijzen dalen richting 20 oktober, eindigend rond de 50 cent per kilo.

Jumbo en AH bieden aubergines aan voor 75 en 89 cent per stuk, volgens de AH-website omgerekend € 3,24 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.