Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs stabiel

Vanaf begin deze maand zijn dagprijzen bij komkommer redelijk stabiel.

Op 2 juli zaten richtprijzen voor de klok bij komkommer meestal tussen de 30 en 35 cent per stuk, al deed tegen de 40 cent soms ook nog mee. Vandaag, 9 juli, lag het prijsniveau nog steeds grotendeels rond de 35 cent per stuk.

Vorig jaar richting nog lagere prijzen

Het prijsverloop voor de klok bij de sortering 35ers vertoont vanaf half juni een heel vergelijkbaar patroon als vorig jaar. In de rest van de maand juli daalden prijzen gemiddeld in de 2 voorgaande jaren. Rond eind juli, begin augustus, eindigden die op een schamele 10 cent per stuk. Vorig jaar was die prijs toen echter het begin van een prijspiek die heel eventjes opliep tot boven de euro per stuk.

Lees verder onder de grafiek.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 75 en 85 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.