Glas

Achtergrond

Markt: The Greenery veilt biotomaat en -paprika

The Greenery veilde woensdag 24 juli biologische trostomaten voor circa € 1,35 per kilo. Het is uitzonderlijk dat biologische producten voor de klok komen.

De biologische trostomaten werden goed ontvangen door de kopers, getuige de opbrengstprijs van € 1,35 per kilo. Het aanbod was met 240 kisten relatief klein, maar van de middelsortering was dat het enige aanbod voor de klok.

Veiling biologische paprika onder gangbare prijs

2 weken geleden leidde de veiling van biologische rode paprika niet tot een succes. De prijzen lagen onder het gangbare prijsniveau. Grove vruchten brachten toen € 0,55 tot € 0,87 op per kilo, 20 tot 30 cent onder het prijsniveau voor gangbaar.

Partijen afzetten in zomerperiode

Een veiling is geen structurele afzetwijze voor biologisch. De afzetorganisatie uit Barendrecht kiest in de zomer voor dit instrument omdat het aanbod via andere kanalen in deze periode lastiger af te zetten is.

Of registreer je om te kunnen reageren.