Glas

Achtergrond

Markt: Prijs trostomaten weer gezakt

De klokprijs van grove trostomaten is deze week na een stevige stijging weer iets gedaald.

Eind mei lagen klokprijzen van grove trostomaten nog rond 20 cent per kilo. Vanaf die tijd zijn ze gaan stijgen. Eind vorige week kwamen ze tot net boven 80 cent per kilo uit. Deze week zakte de klokprijs bij diverse afzetorganisaties weer met ongeveer 20 cent.

Uitschieter

De klokprijzen in de afgelopen periode schoten verder door dan in voorgaande jaren. In 2017 lagen prijzen in deze periode rond 35 cent per kilo en waren al weer aan het dalen van een piek die tussen 60 en 68 cent per kilo bleef steken. Vorig jaar was 40 tot 50 cent per kilo het hoogste wat aan klokprijzen werd gerealiseerd.

Ook Spaanse tomaten waren afgelopen periode stevig aan de prijs. Op Spaanse veilingen in Almería zaten klokprijzen vorige week dicht tegen 90 cent aan.

Bij Jumbo en AH worden grove trostomaten aangeboden voor € 1,95 en € 1,99 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.