Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs tot ruim boven € 0,60

Met alle signalen op groen voor de komkommermarkt zijn vrijdag uitschieters genoteerd.

Op de Belgische veiling BelOrta konden de beste partijen op zeer hoge biedingen rekenen. Een gemiddelde prijs van € 0,69 werd als uitschieter genoteerd. Lagere prijzen waren er ook in het veertigers-segment op vrijdag.

Voor de beste 350 grams-komkommers kwam zelfs een prijs van € 0,75 uit de bus. Ook daar varieerde de prijs sterk tussen de verschillende partijen. Mindere kwaliteiten kwamen op prijzen onder de € 0,50 uit. Dat spoor werd op de REO-veiling niet gevolgd voor de 350 grams-vruchten.

The Greenery: niet boven de € 0,56

Bij The Greenery waren vrijdag duidelijk minder veertigers voor de klok gekomen, maar wel meer van de sortering 350 gram. De prijzen voor veertigers kwamen niet boven de € 0,56. Een vergelijking met de Belgische prijzen ging deels mank door de andere kostenopbouw.

Voor de 350 grams-producten was de Greeneryprijs vrijdag rond of iets onder de € 0,50 per stuk. Bij ZON werd met het beperkte klokaanbod van één teler voor de veertigers een prijs van boven de € 0,60 genoteerd.

Groothandel vlak

Op de Franse groothandelsmarkt werd niet direct gereageerd op de forse stijging van de dagprijzen vrijdag. Voor 350 grams-producten kwam de prijs op € 0,53 per stuk uit. Dat was een plus van € 0,03.

Of registreer je om te kunnen reageren.