Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs opgekrabbeld

De klokprijs van komkommer heeft zich hersteld.

Na bedroevend lage klokprijzen rond half mei, is de uitbetaalprijs wat omhoog gegaan. Tussen 9 mei en 20 mei schommelden dagprijzen rondom een schamele 10 cent per stuk. Daarna begonnen de prijzen weer aan te trekken en uit het dal te klimmen. Daardoor kon een aantal telers in week 22 eindelijk weer eens een opbrengt van ongeveer € 2 per vierkante meter realiseren.

Iets gezakt

Eind vorige week was de prijs opgetrokken naar 26 tot 28 cent per stuk. Daarmee kwam die op het niveau waar klokprijzen begin mei ook zaten. Begin deze week zakte de prijs weer iets, naar 23 cent per stuk voor de 40‘ers en 19 cent voor 35‘ers.

Vorig jaar beter

Sinds begin april vertonen de prijzen een redelijk vergelijkbaar patroon als in 2017, al beginnen alle pieken en dalen dit seizoen ietsje eerder dan 2 jaar geleden. Vorig jaar waren ook prijsgolfbewegingen rond dezelfde periodes waar te nemen. Al lag het prijsniveau toen gunstiger, ongeveer 10 cent per stuk hoger.

Aantrekkende prijzen

Voorgaande jaren zakten de prijzen in de eerste weken van juni nog even weg naar zo’n 15 cent per stuk, om daarna op te klimmen richting een piek van ongeveer 40 cent per stuk in begin juli.

Bij Jumbo en AH worden komkommers aangeboden voor 69 en 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.