Doorgaan naar artikel

Markt: Duitse tomaten- en perenprijs laagste in 5 jaar

Duitse consumenten betaalden in mei de laagste prijs voor tomaten en peren in 5 jaar. Kolen waren juist duur.

Dat blijkt uit de inflatiegegevens van de Duitse statistische dienst Destatis. De tomatenprijzen werden in mei met een index van 88,7 voorzien, tegen 94,4 in 2018. In april waren de tomatenprijzen ook al de laagste in 5 jaar. Toen was de index nog 103,7 en licht lager dan 2018.

Paprika beste prijs

Van de glasgroenten heeft paprika in Duitsland de beste papieren in mei. Met een index van 124 werd alleen in 2015 meer betaald (index 147,5). De maand april was voor paprika overigens geen maand met hoge prijzen. De index van 99,3 was de een na laagste van de laatste 5 jaar.

De prijsgegevens voor kolen zijn al sinds maart duidelijk hoger dan voorgaande jaren. De kolen hebben met een index van 132,8 ook een verhogend effect op de totale prijsontwikkeling bij voeding.

De appelprijs lijkt in Duitsland beter overeind te blijven dan die voor peren. Na de extreme krapte in 2018 is de perenprijs de laagste van de laatste 5 jaar. De appelprijs in Duitse winkels blijft nog overeind, ondanks de overvolle Europese appelmarkt. De prijs ligt op het een na hoogste peil van de laatste 5 jaar. De perenprijs is de laagste in 5 jaar.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin