Glas

Achtergrond

Markt: Zwakke maand paprika en tomaat

Afgemeten aan de Duitse winkelprijzen zijn paprika en tomaat dit jaar goedkoper dan in andere jaren.

Zowel in maart als april behoorden de paprika- en tomaatprijzen bij de laagste van de afgelopen 5 jaar. Het zegt iets over de seizoensovergang tussen Spaans en Nederlands product. Ook vorig jaar waren de prijzen niet best.

De andere jaren waren wel duidelijk beter, met tot 20% hogere parpikaprijzen. De prijsuitschieter in de eerste helft van mei kan daar verandering in brengen. Die is niet meegenomen in deze inflatiecijfers van Destatis, het Duitse CBS.

De winkelprijzen voor tomaten in de Duitse supermarkten laten eenzelfde beeld zien: de laagste prijzen van de laatste 5 jaren in de maanden maart en april. Hier is het prijsverschil wel kleiner dan andere jaren.

Voor komkommer zijn de prijzen gemiddeld. In 2015 en 2017 waren de prijzen in maart veel hoger dan normaal. Dat beeld is nu vlakker.

Of registreer je om te kunnen reageren.