Glas

Achtergrond

Markt: Paprikaprijzen gedaald

Bij gele paprika zijn de klokprijzen deze maand gaan dalen.

Begin mei waren klokprijzen bij gele paprika nog gestegen, vanaf ruim een euro per kilo tegen half april, naar een grote piek tussen de € 4 en € 5 per kilo. Daarna zakten de prijzen steeds verder weg, met nog een minimale opleving rond 8 mei. Eind vorige week kwamen richtprijzen voor de klok uit op 60 tot 70 cent per kilo voor de grovere sorteringen. Deze week trokken ze wel weer wat aan, naar net boven een euro per kilo.

Prijsval na piek

Vorig jaar was eveneens een stevige piek waar te nemen, maar die viel toen wat later, rond 11 mei. Ook bleef die beperkter dan dit seizoen, tot rond de € 3,30 per kilo. Maar ook het dal rond deze tijd was minder diep, met klokprijzen van tegen de € 1,20 per kilo.In 2017 lagen de prijzen in de afgelopen periode lager. Toen zakten ze snel weg vanaf een piek in begin april.

Spaanse prijzen zakken

Op Spaanse veilingen in Almería daalden de prijzen van € 1,10 per kilo op 9 mei naar een magere 13 cent per kilo gisteren (20 mei). Bij Jumbo en AH worden gele paprika’s aangeboden voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.