Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs gedaald

Deze week daalden de klokprijzen bij aubergine.

Aubergineprijzen voor de klok wilden afgelopen periode niet echt aantrekken. Voorgaande jaren traden toen nog wel prijspieken op. In 2017 en 2018 waren begin mei piekjes naar € 1,30 of € 1,50 per kilo waar te nemen. Dit seizoen bleef dat uit. Deze week zakte de prijs naar 36 cent per kilo (400-500 sortering).

De afgelopen 2 jaar was rond deze tijd ook een prijsdaling gaande, die eind mei tussen de 30 en 50 cent per stuk eindigde. Een halve maand daarna stegen ze echter weer even boven de euro per kilo uit.

Jumbo en AH bieden aubergines aan voor 79 cent per stuk, volgens de eigen website omgerekend gemiddeld € 2,97 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.