Glas

Achtergrond

Komkommermarkt toont licht herstel

Met 3 komkommers voor € 1,00 trekt Lidl buitengewoon hard aan de volumes op de markt. Het draagt bij aan een licht herstel.

De komkommermarkt is in een diep dal beland. In week 20 kwam de Belgische uitbetalingsprijs onder € 0,10 per stuk uit. Daar zijn die dalen en pieken groter dan in Nederland, waar een grotere bemiddelings- en contracthandel is.

Lidl stunt met 3 komkommers voor €1. - Foto: Lidl
Lidl stunt met 3 komkommers voor €1. - Foto: Lidl

Gehoopt herstel

Deze week lijken de volumes wat lager uit te vallen en is er het gehoopte herstel. De Belgische veilingprijzen toonden woensdag 22 mei een iets beter beeld, met voor 40‘ers en 35‘ers een veilprijs van € 0,20.

De veiling bij BelOrta startte op € 0,18, liep op tot € 0,22, maar eindigde weer op € 0,20 per stuk. Bij de 35’ers was de prijsstijging iets groter en lag de fijnere maat boven de 40‘ers.

Bij The Greenery was de prijs woensdag met € 0,03 tot € 0,05 aangetrokken tot een bijna vergelijkbaar niveau als in België voor de 40‘ers, maar de prijs bleef achter voor 35‘ers.

Bemiddeling weektransacties

In Nederland komen meer weekbemiddelingstransacties tot stand dan in België. Een handelaar schat de bemiddelingsprijs deze week op € 0,16 tot € 0,18, afhankelijk van de maat. De agressievere verkoop moet het volume aanzwengelen.

Met een aantrekkelijk weertype komend weekend, lijkt die vraag goed. Of dat in de Hemelvaartsweek wordt doorgezet, is de vraag. Dan worden weer grijzere, koude dagen verwacht in Nederland. In Duitsland is de voorspelling niet veel beter. Of dat voldoende vraag genereert, is onzeker.

Prognose: licht prijsherstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.