Glas

Achtergrond

Markt: Prijs komkommer gestegen

De afgelopen dagen is de klokprijs bij komkommer aangetrokken.

Vrijdag 19 april was de richtprijs bij komkommers voor de klok nog 13 cent per stuk voor de 400-sortering bij The Greenery. Vandaag was dat aangetrokken naar 29 cent per stuk. Bij de 300 grams vruchten liep de prijs op van 7 naar 18 cent per stuk. Op Spaanse veilingen in Almería is de prijs juist aan het zakken. Op donderdag 25 april kwam die uit op 17 cent per kilo, waar dat 17 april nog 25 cent per stuk was.

Vorig jaar duurder

In 2017 lag de prijs bij The Greenery, net als dit jaar, rond 18 april ook op 13 cent voor de 40‘ers. Toen begon echter pas begin mei een echte prijsstijging, richting 32 cent per stuk. Vorig jaar lag het prijsniveau gunstiger. Vanaf 16 mei, toen klokprijzen van 26 cent werden gemeld, stegen de prijzen naar net boven de 50 cent per stuk op 7 mei.

Jumbo biedt komkommers aan voor 69 cent per stuk. AH voor 79 cent per stuk, met een actie van 2 stuks voor 99 cent.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.