Glas

Achtergrond

Markt: Prijs groene paprika iets gezakt

De klokprijs bij groene paprika is deze week licht gedaald.

Eind maart lag de klokprijs van de 181/221-sortering bij groene paprika tussen de 75 en 85 cent per kilo. Voor de 221/261-maatsortering was dat een richtprijs rond de 90 cent per kilo. Daarna trokken de prijzen iets aan, om begin deze week rond € 1,25 (181/221) en € 1,20 tot € 1,28 (221/261) per kilo uit te komen. In de loop van deze week ging daar weer iets vanaf. Gisteren lagen ze rond de € 1,12 per kilo.

Op Spaanse veilingen in Almería zakte de prijs voor groene paprika deze week van 76 naar 60 cent per kilo.

Betere prijzen dan vorig jaar

Het prijsniveau in de afgelopen periode ligt boven dat van vorig jaar, maar vertoont wel een vergelijkbare trend in dalingen en stijgingen. In 2017 trad rond 20 maart nog even een hoge prijspiek op. Voorgaande jaren gingen richtprijzen bij groene paprika voor de klok vanaf deze tijd op weg naar een prijspiekje op 19 april (vorig jaar tot net boven de anderhalve euro per kilo), om in de tweede helft van die maand weer weg te vallen naar 83 cent per kilo.

Jumbo en AH bieden groene paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.