Glas

Achtergrond

Markt: Grote verschillen komkommerprijzen

Afgaande op prijzen op de komkommermarkt mag je wel zeggen dat de vergoedingen alle kanten op gaan.

Dat geldt voor het verschil tussen de klok- en dagprijs, maar ook voor de verschillende weekcontracten voor levering aan supermarkten volgende week. In de inzakkende markt begin deze week zijn contracten afgesloten die tussen de € 0,30 en € 0,40 liggen voor 40‘ers. De verschillen zijn dus groot en lijken vooral gebaseerd op het moment van contract tekenen.

Stevige correctie

De prijzen voor de Belgische klok gingen maandag € 0,14 achteruit naar € 0,25. In Nederland liggen de dagprijzen op circa € 0,39. Dat is een all-in-prijs, maar prijsverschil met de Belgische klok is er duidelijk. Sterker: dat verschil is fors, maar niet ongewoon in marktomstandigheden als de huidige. Bij krapte zijn de uitschieters omhoog ook forser bij de veilklokken in Nederland en vooral België.

Woensdag 27 maart steeg de dagprijs in Nederland enkele centen. De Belgische veilklokprijs kwam uit op € 0,27 voor veertigers (plus € 0,02). Voor kleinere maten blijven de prijzen onder de € 0,20 (kale veilprijs). Woensdag was de prijs voor 35’ers wel € 0,03 opgelopen.

Acties en kwaliteit

De overgang van Spaans naar Nederlandse en Belgische komkommers komt op de Duitse groothandelsmarkten versneld op gang door Duitse supermarktacties. Die zijn er in Nederland momenteel te weinig om de markt van sterke impulsen te voorzien. Signalen van Duitse groothandelsmarkten over de kwaliteit van Spaans product kunnen de overgang versnellen naar Nederlands product.

Klik hier voor meer prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.