Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs iets gezakt

Begin van deze week daalde de klokprijs van aubergines iets.

Aubergine-klokprijzen schommelden in de eerste 3 maanden van maart, maar lagen gemiddeld iets boven het prijsniveau van de voorgaande 2 jaren. Bij ZON Fruit & Vegetables bewogen richtprijzen voor de klok bij de 400-500 sortering rond de 80 cent per kilo, wat in 2017 en 2018 rond de 60 tot 65 cent was. Bij de 300-400 grams vruchten was eenzelfde tendens te zien, alleen op een prijsniveau dat ongeveer 10 cent hoger lag dan bij de eerder genoemde gewichtsklasse. Na dalende prijzen vanaf de eerste Nederlandse oogst, is de klokprijs redelijk gestabiliseerd. Gisteren en vandaag 26 maart was de dagprijs bij ZON wel weer ietsje lager.

Spaans aanbod goedkoper

In 2017 was eind maart nog even een prijspiek te zien. Vorig jaar was er toen juist een prijsdip te zien. Later volgde een prijspiek. Vandaag kwam de klokprijs bij ZON uit op 70 cent per kilo of net daarboven. Op Spaanse veilingen in Almería zakte de aubergineprijs naar net onder de 30 cent per kilo.

Lees verder onder de grafiek.

Bij Jumbo en AH worden aubergines aangeboden voor 89 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.