Glas

Achtergrond

Markt: sla gedaald in prijs

Klokprijzen bij glassla zijn gedurende de afgelopen 2 weken fors gedaald.

Tussen 25 januari en 11 februari zaten klokprijzen bij glassla regelmatig tegen de € 1,30 aan (BelOrta 370 grams kroppen). Daarna zakte de kropsla-prijs echter snel weg, om gisteren op 40 cent per krop uit te komen.

Vergelijkbare trend

In 2017 was begin februari tot half februari eveneens een hoog prijsniveau waar te nemen, ook gevolgd door een wegvallende prijs. Toen zakte de prijs richting eenzelfde prijsniveau als dit jaar rond deze datum, om rond 23 maart op een richtprijs van 13 cent per krop uit te komen.

Lager prijsniveau

Vorig jaar was van een prijspiek geen sprake. Toen lag de bovengrens tussen half januari en 9 februari op ongeveer 50 cent per stuk. Om ook dan een neergaande lijn te vertonen, die voor de 37 kilo sortering – evenals in 2017 – op 13 cent eindigde rond 23 maart.

Bij AH en Jumbo wordt kropsla aangeboden voor 76 en 85 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.