Glas

Achtergrond

Markt: Nederlandse paprika’s voor de klok

Deze week werden de eerste Nederlandse groene paprika’s van dit seizoen geveild.

Met dag-richtprijzen die in de tweede helft van deze week opliepen van € 1,08 naar € 1,43 per kilo (181/221), werden bij The Greenery de eerste groene paprika’s voor de klok aangevoerd. Bij de 161/181 sortering was dat een prijsstijging van 96 cent naar € 1,27 per kilo, om vandaag weer terug te zakken naar een richtprijs van € 1,11.

Spaans product

Bij ZON Fruit&Vegetables werd in dezelfde periode Spaanse groene paprika geveild, waarbij prijzen tussen € 1,04 en € 1,26 per kilo worden gemeld (221/261). In Spanje zelf liepen veilingprijzen deze week gemiddeld op van 48 naar 73 cent per kilo.

Gelijke prijzen begin seizoen

Start-klokprijzen voor het Nederlandse teeltseizoen lopen helemaal gelijk met die van vorig jaar. Toen begonnen dagprijzen bij de 181/221-sortering vanaf deze datum terug te lopen, om rond 3 maart op 60 cent per kilo uit te komen. Daarna trokken ze richting 19 maart weer op, naar net boven de anderhalve euro per kilo.

In Spanje liggen veilingprijzen net onder die van vorig jaar, toen ze op hun beurt weer onder het niveau van 2017 lagen.

Bij AH en Jumbo worden groene paprika’s aangeboden voor € 0,99 en € 1,09 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor groene paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.