Glas

Achtergrond

Markt: Prijs tomaat zoekt weg omhoog

Evenals voorgaande jaren is de klokprijs bij tomaat aan het stijgen.

Vanaf half november zijn klokprijzen bij grove trostomaten aan het stijgen, zij het met een dipje begin december. Vandaag kwamen richtprijzen voor de klok uit op € 1,13 en € 1,19 per kilo bij The Greenery en BelOrta.

Prijsstijging in lijn met prijsontwikkeling

De stijgende prijzen in december liggen in lijn met de prijsontwikkelingen tijdens de twee voorgaande jaren. Rond 24 januari werden in 2017 prijsniveaus bereikt tot € 2,40 per kilo en in 2018 tussen € 1,75 en € 2,00 per kilo. Begin dit jaar bleef de prijs eind januari rond € 1,50 per kilo steken.

Jumbo en AH bieden trostomaten aan voor € 2,39 per vijf stuks. Volgens de websites van de supermarkten is dat omgerekend € 4,78 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen

Of registreer je om te kunnen reageren.