Glas

Achtergrond

Markt: Glassla wacht op prijsstijging

Vorig jaar rond deze tijd stegen de prijzen van glassla richting de jaarwisseling.

Sinds eind november schommelen de klokprijzen van kropsla uit de kas rond de 65 cent per krop (39 kilo sla bij BelOrta), met een dipje van 44 cent per stuk op 11 december. In het voorgaande seizoen 2018-2019 trokken de prijzen rond deze tijd aan richting de jaarwisseling, om heel even tegen de € 1,40 per krop uit te komen. Na een dip rond 7 januari bleven de prijzen tot 11 februari ruim boven de euro per krop.

Prijs twee jaar terug onder druk

Een jaar eerder, in de overgang tussen 2017 en 2018, was de prijsvorming een stuk minder rooskleurig. Toen bleven richtprijzen voor de klok onder druk staan, en bleef de prijsstijging naar het nieuwe jaar bij de 39 kilo sortering van kropsla beperkt tot 50 tot 60 cent per stuk.

Supermarkten Jumbo en AH bieden kropsla op hun websites aan voor 69 en 75 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.