Glas

Achtergrond laatste update:26 nov 2019

Markt: Oplopende Spaanse komkommerprijzen

Op Spaanse veilingen in Almería stegen dagprijzen van komkommers de afgelopen weken.

Na half oktober vertoonde de gemiddelde dagprijs van tien Spaanse veilingen in Almería een stijgende tendens, in lijn met klokprijzen van vorig jaar. Maar eind oktober stopte dat en vielen de prijzen terug naar de lagere prijsniveaus van 2017. Vanaf 7 november trokken de prijzen aan, vergelijkbaar met de prijstendens van 2017, alleen op een iets lager prijsniveau. Vandaag kwam de Spaanse middenprijs uit op 62 cent per kilo.

Lage uitbetaalprijzen

Bij ZON Fruit & Vegetables geveilde komkommers liepen deze week in prijs op van rond 30 naar net boven 40 cent per stuk. Voor Nederlandse komkommer werden vorige week uitbetaalprijzen gemeld van 15 tot 17 cent per stuk voor 40’ers, en 13 tot 15 cent per stuk voor 35’ers. AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 75 en 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.